22 Haziran 2013 Cumartesi

Bolu Tarhana Çorbasi Tarifi



bolu tarhana corbas 300x225 Bolu Tarhana Çorbasi TarifiMutfak: Türk
Süre: 30dk
Malzemeler
  • 100 gr yagsiz kiyma
  • 150 gr köy tarhanasi
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kasigi tereyag
  • 2 kg et suyu veya su
  • tuz
Tarifin Yapılışı
Tarhanayi bir bardak et suyu veya su ile iyice karistirip 20 dakika kadar islatip, bekletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamis et suyuna tarhanayi karistirarak ilave edin ve kaynatin.Küçük bir tencerede kiymayi tereyaginda 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabugunu soyduktan sonra çekirdeklerini çikartip ince ince dograyin ve tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kiymayi çorbanin içine katin. On dakika kadar agir ateste pisirip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder